verkeer(d) op weg

 

Status quo

Files
De files in Nederland worden met de dag langer. Als het een keer flink regent in de ochtendspits heb je maar zo een totale lengte van 400 km. Met lokale uitschieters van 20 km. En dat lost dan allemaal pas op tegen het middaguur. Net op tijd voor de avondspits. Hopelijk zonder regen.

Max 80 rond de grote steden
Een poosje geleden is geprobeerd de ellende een beetje te beteugelen door op de snelwegen rond de grote steden een maximum snelheid
in te voeren van 80 kilometer per uur.
Helaas lijkt dat niet echt een oplossing. Althans niet voor het fileprobleem. En dus wilden de vertegenwoordigers van het autorijdende volk weer terug naar 100. En op de overige wegen zo mogelijk 120..130 km per uur.

Milieu
Max 80 rond de grote steden leek wel te helpen tegen de luchtverontreiniging en de lawaaioverlast.
Maar dat telt natuurlijk vooral voor de mensen die in die grote steden wonen. Kennelijk niet voor de mensen die er alleen maar langs willen.

Openbaar vervoer
Theoretisch kun je ook met het openbaar vervoer.
Maar dan ben je meestal veel langer onderweg dan even met de auto.
En dus blijft iedereen zich gewoon steeds weer in de file storten.

Zweeftreinen
Om de reistijd met het openbaar vervoer terug te dringen
werd een poosje geleden op hoog niveau gepraat en geschreven
over hele snelle zweeftrein-verbindingen,
parallel aan de bestaande autowegen en te beginnen
met een proefproject tussen Amsterdam en Groningen.
Voor mensen die willen wonen in Groningen en werken in Amsterdam
of omgekeerd.

Superbus
Als alternatief voor die zweeftrein hebben we ook nog de superbus     gehad van professor Wubbo Ockels. Een bus die 300 km per uur             kon rijden over speciale betonstroken voor zover aanwezig.

Waar die speciale betonstroken nog niet aanwezig waren, kon die bus zich voorlopig mengen tussen het gewone 'wielvolk' op de gewone wegen.

Zin of onzin?
Bij die zweeftrein en/of superbus probeerde men de reistijd zo kort mogelijk te houden. En dat lukte ook nog op zeer indrukwekkende wijze.
Tenminste zolang je in zo'n ding zat.

Echter, het voor- en natransport per standaard stads- en/of streekbus kost nog steeds zoveel tijd, dat de totale reis met zo'n high-tech ding nauwelijks tijdwinst oplevert.
Behalve misschien voor die paar yuppen die boven op het Centraal Station in zowel Amsterdam als Groningen wonen en/of werken.


historie >